Recept på fejkblod

Röd karamellfärg ingår i recept på fejkblod

Oavsett om du spelar utomhusteater, gör filminspelningar eller har en halloween-fest kanske du behöver tillverka något som ser ut som riktigt blod.

Det finns flera recept på fejkblod bland annat detta som innehåller en del vatten, tre delar ljus sirap, någon form av redning exempelvis potatismjöl och röd och grön karamellfärg. Blanda vatten och sirap i en skål, tillsätt ett liten mängd röd karamellfärg, du kan tillsätta mer senare om det behövs. Blanda i valfri mängd redning samt några droppar grön karamellfärg. Ett annat recept på fejkblod innehåller ingen redning, där ingår gelatin istället.

Det går bra att byta ut gelatinet mot pektin istället. Vad som också är viktigt att tänka på är att blod med sirap klibbar väldigt mycket och kanske inte är ett bra val om du ska ha på dig kläder som du är rädd om. En del blandar sirap, kaffe och röd karamellfärg för att få blodet att se lite mörkare ut. Ett naturligt blod som stelnat är mörkare i färgen än ett färskt blod, så tänk på att få till rätt nyans om det ska se naturtroget ut.

(Visited 855 times, 1 visits today)